Pengenalan Sanitasi Makanan

February 22, 2010 cahyamasturah

Kualiti makanan boleh dipengaruhi oleh kesihatan fizikal, sosial, dan moral masyarakt. Ini menyebabkan kerajaan telah menyediakan pelbagai cadangan, langkah, peraturan, dan akta bagi menjamin keselamatan makanan di pasaran. Oleh itu, semua pihak yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam pemprosesan, penyediaan, dan penyimpanan bahan makanan serta pengangkutan makanan perlu bertanggungjawab ke atas sanitasi makanan.

Entry Filed under: Sanitasi Makanan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to comments via RSS Feed

Pages

Categories

Calendar

February 2010
M T W T F S S
    Mar »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Most Recent Posts

 
%d bloggers like this: